Dijaki, študentje, odrasli

Izberite svoj stil, izberite tečaj po vaših željah. Lahko kombinirate tudi dva ali več tečajev. Vaje potekajo enkrat ali dvakrat tedensko po eno polno uro ali dve šolski uri - odvisno od posameznega plesnega tečaja. Lahko izberete tudi učitelja in se z njim sami, ali v manjši družbi učite plesnih vrlin.

Družabni ples

Želita vedno znova spoznavati drug drugega, se sprostiti in nasmejati v družbi? Ob spoznavanju osnovnih in zahtevnejših figur standardnih in latinsko ameriških plesov se bosta učila poslušati govorico telesa drug drugega in se sproščujoče prepustiti glasbi.

Standardni in latinsko ameriški plesi

Plesni večeri v dvoje

Hip hop

Hiphop ... je idealna plesna zvrst, če želiš svoje telo spoznati z ritmom ... naučimo te lahko osnovnega gibanja, party korakov do najbolj zapletenih in zanimivih gibov ... pripravimo te na to, da boš vzljubil-a glasbo in okrepil-a plesno samozavest ... poplesovanje v svoji sobi boš brezskrbno zamenjal- a za ples s prijatelji na prihajajočih zabavah ...

Street jazz

Je glasba, ki narekuje trende, del tvojega življenja, pa se ne moreš odločiti, ali bi se vpisal-a na jazz ali hip hop? Stil je izredno popularen med pop zvezdniki (Michael Jackson, Britney Spears, Justin Timberlake, ...). Vsebuje osnove hip hopa in jazz plesa, ki so jih plesalci v 80ih združili s pouličnimi plesi electric boogaloojem, poppingom, lockingom, break danceom ter hip hopom.

Zapleši v petkah

Si drzna, rada v petkah in ti je ples v njih izziv? Si želiš naučiti novih plesnih gibov, korakov in poz, ki bodo tvoj ples v petkah naredili še bolj prepoznaven? Pridi na tečaj, kjer plešemo samo v petkah.

Jazz balet

Jazz balet je poseben zaradi svoje raznolikosti in močne plesne izraznosti. Izhaja iz osnov baletne in nekaterih drugih tehnik, vendar pa je skozi leta razvoja posvojil veliko različnih modernih stilov, ki so se na zanimive načine zlili z osnovnimi koraki. Prav tako pa je različna tudi glasba, ki ga spremlja - od lirične in umirjene, do hiphopa, mjuzikla in najnovejših pop uspešnic. Ves izrazni razpon in mavrico stilov jazza boste lahko spoznali na vajah jazz baleta.

Step

Step je zvrst plesa, ki se pleše v posebnih plesnih čevljih opremljenimi s posebnimi ploščicami.

Z nogami in rokami usvarjaš ritem - z glasbo ali brez. S tleskom, udarcem, stompom se približaš plesu Broadwaya v katerem je blestel Gene Kelly ali pa jazz tehniki in ritmu, ki mu je bil zvest Jimmy Slide in zaživiš v interpretaciji današnjega ritma.

Hip Hop Lady

Latin Lady

Nov plesni tečaj namenjen izključno ženskam. Učile se bomo vročih in zapeljivih latino gibov pod vodstvom dvakratne svetovne prvakinje v latinskoameriških in standardnih plesih, energične Tjaše Vulič.

Jazz Lady

Joga

vrstašt. vajdatum pričetkadan v tednuterminlokacija / dvoranaučitelj-icacenikirezervacija
   celoletni program07.09.2017četrtek in
nedelja
20.30 - 22.00
20.00 - 21.30
Šiška - pink **
Šiška - pink **
Mojca Uršič
cenikirezerviraj
   celoletni program10.10.2017torek16.00 - 17.15
Center - kotna *
Mojca Uršič
cenikirezerviraj

Poporodna vadba za mamice z dojenčki in kobacaji / Pilates, joga in ples

Telovadba je za nove mamice morda zadnja stvar, na katero pomislijo. A vadba, tudi če ji po porodu posvetimo le en dan v tednu, lahko zelo pomaga pri okrevanju po nosečnosti. V Kazini za mamice z dojenčki in kobacaji v ta namen organiziramo tedenske vadbe, ki združujejo jogo, pilates in ples. Tempo vadbe bodo narekovali dojenčki, ki bodo z njo doživeli svoje prve socialne stike ter občutili ritem v maminem gibanju in pozibavanju. Obenem bodo mamicam tudi nadomeščali uteži.
Program vodi izkušena plesna pedagoginja, učiteljica joge in mamica Ana Benkovič.


Način dela:

Tečaji potekajo skozi celo šolsko leto. Vsaka stopnja tečaja obsega 8 vaj. Z vsako višjo stopnjo se tečaji nadgrajujejo, z začetnimi tečaji pa pričenjamo skozi celo šolsko leto. Začetni tečaj smo poimenovali tečaj prve stopnje, tečaj druge stopnje je nadaljevalni tečaj in tako dalje. Klubske stopnje predstavljajo rekreativni nivo višjih stopenj tečajev. Lažja klubska stopnja predstavlja lažji nivo, klubska stopnja predstavlja težji nivo.