Dijaki, študentje, odrasli

Izberite svoj stil, izberite tečaj po vaših željah. Lahko kombinirate tudi dva ali več tečajev. Vaje potekajo enkrat ali dvakrat tedensko po eno polno uro ali dve šolski uri - odvisno od posameznega plesnega tečaja. Lahko izberete tudi učitelja in se z njim sami, ali v manjši družbi učite plesnih vrlin.

Hip hop

Hiphop ... je idealna plesna zvrst, če želiš svoje telo spoznati z ritmom ... naučimo te lahko osnovnega gibanja, party korakov do najbolj zapletenih in zanimivih gibov ... pripravimo te na to, da boš vzljubil-a glasbo in okrepil-a plesno samozavest ... poplesovanje v svoji sobi boš brezskrbno zamenjal- a za ples s prijatelji na prihajajočih zabavah ...

Družabni ples

Želita vedno znova spoznavati drug drugega, se sprostiti in nasmejati v družbi? Ob spoznavanju osnovnih in zahtevnejših figur standardnih in latinsko ameriških plesov se bosta učila poslušati govorico telesa drug drugega in se sproščujoče prepustiti glasbi.

Street jazz

Je glasba, ki narekuje trende, del tvojega življenja, pa se ne moreš odločiti, ali bi se vpisal-a na jazz ali hip hop? Stil je izredno popularen med pop zvezdniki (Michael Jackson, Britney Spears, Justin Timberlake, ...). Vsebuje osnove hip hopa in jazz plesa, ki so jih plesalci v 80ih združili s pouličnimi plesi electric boogaloojem, poppingom, lockingom, break danceom ter hip hopom.

Jazz balet

Jazz balet je poseben zaradi svoje raznolikosti in močne plesne izraznosti. Izhaja iz osnov baletne in nekaterih drugih tehnik, vendar pa je skozi leta razvoja posvojil veliko različnih modernih stilov, ki so se na zanimive načine zlili z osnovnimi koraki. Prav tako pa je različna tudi glasba, ki ga spremlja - od lirične in umirjene, do hiphopa, mjuzikla in najnovejših pop uspešnic. Ves izrazni razpon in mavrico stilov jazza boste lahko spoznali na vajah jazz baleta.

Modern jazz

Modern jazz tečaj raziskuje in ustvarja s pomočjo modernih plesnih tehnik. Na vajah razvijamo moč telesa, njegovega centra, izpopolnjujemo tehniko, hkrati pa raziskujemo kako se telo giblje v prostoru, kako se lahko spustimo na tla, kako poberemo, kako se celo telo odzove na premik enega dela telesa in mnogo drugega. V koreografijah združujemo različne plesne tehnike, thai chi, jogo in druge modrosti starodavnih ved.

Step

Step je zvrst plesa, ki se pleše v posebnih plesnih čevljih opremljenimi s posebnimi ploščicami.

Z nogami in rokami usvarjaš ritem - z glasbo ali brez. S tleskom, udarcem, stompom se približaš plesu Broadwaya v katerem je blestel Gene Kelly ali pa jazz tehniki in ritmu, ki mu je bil zvest Jimmy Slide in zaživiš v interpretaciji današnjega ritma.

Zapleši v petkah

Si drzna, rada v petkah in ti je ples v njih izziv? Si želiš naučiti novih plesnih gibov, korakov in poz, ki bodo tvoj ples v petkah naredili še bolj prepoznaven? Pridi na tečaj, kjer plešemo samo v petkah.

Latin Lady

Nov plesni tečaj namenjen izključno ženskam. Učile se bomo vročih in zapeljivih latino gibov pod vodstvom dvakratne svetovne prvakinje v latinskoameriških in standardnih plesih, energične Tjaše Vulič.

Joga

Jazz Lady

Balet

Tečaj je namenjen dekletom in fantom z vsaj malo plesnega predznanja (jazz balet, balet,...).

Poporodna vadba za mamice z dojenčki in kobacaji - PILATES, JOGA, PLES

Telovadba je za nove mamice morda zadnja stvar, na katero pomislijo. A vadba, tudi če ji po porodu posvetimo le en dan v tednu, lahko zelo pomaga pri okrevanju po nosečnosti. V Kazini za mamice z dojenčki in kobacaji v ta namen organiziramo tedenske vadbe, ki združujejo jogo, pilates in ples. Tempo vadbe bodo narekovali dojenčki, ki bodo z njo doživeli svoje prve socialne stike ter občutili ritem v maminem gibanju in pozibavanju. Obenem bodo mamicam tudi nadomeščali uteži.
Program vodi izkušena plesna pedagoginja, učiteljica joge in mamica Ana Benkovič.

Srečka Nosečka

joga, pilates, ples, čuječnost

Nosečnost je za žensko najbolj posebno, skoraj posvečeno, življenjsko obdobje. Še posebej, če se občutjem prepustimo, ozaveščamo svoje telo in to blaženo dvojino. Je tudi čas, ko ženska s skrbjo za sebe in svoje telo, že piše poglavje, ko bo pozitivne vzorce in zdrav način življenja prenašala na otroka in kasneje celo družino. In čas, ko se lahko fizično in psihično lahko dobro pripravimo na porod, življenjski maraton vsake ženske.

Vabimo vas na vadbo, v kateri bomo združile več različnih tehnik dobrega počutja, vaj za krepitev mišic, krepitev mišic medeničnega dna, gibanje ob glasbi in tehnik raztezanja in sproščanja. Vadbo vodi Ana Benkovič, izkušena učiteljica plesa in joge. Pri Društvu fizioterapevtov Slovenije, Sekciji fizioterapevtov za zdravje žensk, je opravila tečaj za Varno vadbo v nosečnosti.

Plesni večeri v dvoje


Način dela:

Rekreativni:
Tečaji potekajo skozi celo šolsko leto. Vsaka stopnja tečaja obsega 8 vaj. Z vsako višjo stopnjo se tečaji nadgrajujejo, z začetnimi tečaji pa pričenjamo skozi celo šolsko leto. Začetni tečaj smo poimenovali tečaj prve stopnje, tečaj druge stopnje je nadaljevalni tečaj in tako dalje. Klubske stopnje predstavljajo rekreativni nivo višjih stopenj tečajev. Začetna klubska stopnja predstavlja lažji nivo, nadaljevalna klubska stopnja predstavlja težji nivo.

Pripravljalne skupine - intenzivni program:
Za vpis v pripravljalne skupine intenzivnega plesnega programa je potrebno plesno predznanje (razen za pripravljalno skupino - začetniki). V kolikor še niste bili naši člani, se nam pred rezervacijo oglasite, da vam predlagamo primerno skupino. Vaje potekajo dvakrat tedensko, šolnina se plačuje mesečno.


Selekcije - tekmovalni program:
Za vpis v selekcijske skupine tekmovalnega plesnega programa je potrebno plesno predznanje.
Za vpis v selekcijske skupine je pogoj opravljena avdicija oz. dogovor s trenerjem. V kolikor še niste bili naši člani, se nam pred rezervacijo oglasite. Selekcijske skupine opravijo dva do štiri treninge tedensko po programu posamezne skupine. Šolnina se plačuje mesečno.