Tina Turk

Dosežki

V zadnjih desetih letih sem se udeleževala mnogih tekmovanj v okviru slovenske plesne zveze in mednarodne IDO plesne zveze v kategorijah modern, show dance, jazz in step. Najbolj sem ponosna na naslov svetovnih podprvakov v show dance parih z Matejem Vouškom leta 2014 in na naslov svetovnih podprvakov v modern parih z Luko Ostrežem leta 2015. Leta 2012, 2013 in 2014 sem prejela nagrado Olimpijskega komiteja Slovenije, leta 2013 in 2014 pa nagrado Športne zveze Ljubljana za vrhunske dosežke. Poleg tekmovanj se ukvarjam tudi s predstavami in projekti kot so muzikal Briljantina (2018), Albedo (2016), SloAfrica (2015), Tristan & Isolde (2013).

 

 

 

Začetki

Svet plesa sem prvič spoznala pri 4 ali 5 letih, ko sem se pridružila plesnim uricam z našim Danijelom Mišonom. Kasneje sem dolgoletno plesno pot nadaljevala pri Mirjam Podobnik in Mitji Popovskemu, katerima bom vedno hvaležna za vse svoje plesno znanje.

 

Področje dela

V Kazini se kot asistenktka ukvarjam s poučevanjem individualnih ur tehničnih osnov in fizične priprave solistov in parov predvsem v pionirski in mladinski konkurenci. V lanski tekmovalni sezoni sem začela tudi s koreografiranjem.

Osebno

Poleg plesa sem 10 let trenirala tudi ritmično gimnastiko, rekreativno pa nekaj let tudi športno gimnastiko in akrobatiko. Največja preizkušnja na področju športa je bila zame hujša poškodba kolena, zaradi katere eno leto nisem stopila v plesno dvorano.
Čeprav je zame ples že celo življenje na prvem mestu, sem se po gimnaziji odločila za univerzitetni študij elektrotehnike, kjer sem letos absolventka.