Kazina Kazincem 30.3.2019 - brezplačne delavnice za plesalce in starše

Kazina Kazincem smo poimenovali dan, v katerem vam bomo predstavljali drugačen pogled na ples. Vabljeni, da se nam v soboto, 30.3. pridružite v Šiški!

Dragi plesalci selekcijskih skupin Kazine, dragi starši,
v soboto 30.3.2019 smo plesalcem selekcijskih skupin v Šiški na Vodnikovi pripravili brezplačne delavnice in pogovore za katere verjamemo, da vam bodo v pomoč na plesni poti. Vse kar morate narediti je, da svojo pristnost za vsako od posameznih delavnic posebej najavite s potrditvenim mailom, ki je na voljo v povezavi pri urniku najkasneje do srede 27.marca. Prijave sprejemamo le do zapolnitve mest.

Kazina Kazincem 30.3.2019 - brezplačne delavnice za plesalce in starše

Urnik, prijave, predavatelji, vsebina
* 9 – 11.30   MAKE UP WORKSHOP – Maja Šušnjara Gabor – vabljeni plesalci – prijave so zaključene

* 11.45 – 13: 15  PREHRANA ZA ZDRAV PLES – Aljoša Kuzmanovski – vabljeni plesalci in starši – prijave so zaključene

* 16.30 – 18:30  VLOGA STARŠEV PRI VZGOJI PLESALCA  redni prof. dr. Matej Tušak, športni psiholog – vabljeni starši in starejši plesalci PRIJAVI SE TUKAJ

* 19:00 – 22:00  DIH –PRISOTNOST- IMPROVIZACIJA- Goran Bogdanovski plesalec, performer, koreograf, plesni učitelj vabljeni plesalci PRIJAVI SE TUKAJ

 

9 – 11.30   MAKE UP WORKSHOP – Maja Šušnjara Gabor – za plesalce
Na naši delavnici bomo spoznali osnovno nego kože, se naučili kako skrbeti za čim bolj zdrav videz kože, spoznali teoretične osnove ličenja po korakih, spoznali osnovne pripomočke in ličila, ter v živo spremljali prikaz »Beauty TV ličenja« ter »stage make upa«. Naučili pa se bomo tudi nekaj uporabnih trikov

Maja Šušnjara Gabor že več kot 15 let deluje na področju ličenja kot vizažistka, z izkušnjami tako doma kot tudi v tujini. Kot vodja ličenja ali kot del kreativne ekipe je sodelovala pri številnih odmevnih projektih in TV oddajah, modnih dogodkih in reality showih -v Slovenija’s next top model, Slovenija ima talent, X factor, Znan obraz ima svoj glas, Mercedes benz fashion week, njeno kreativno ustvarjanje pa je bilo objavljeno tudi na naslovnicah vseh vecjih tiskanih revij. Posveča se tudi poučevanju umetnosti ličenja za različne namene, med drugim tudi za odrske nastope plesalcev in ostalih performerjev. Ples je namreč tudi njena ljubezen, saj je večji del svojega življenja preplesala na odrih kot plesalka jazz baleta in show plesov, pri čemer je svojo plesno pot začela ravno v plesni šoli Kazina, na katero jo veže ogromno lepih spominov.
Pozitivna, nasmejana, rada ima humor, pristne ljudi, dobro hrano in seveda ples, za katerega pravi, da je najlepša vrsta kreativnega izražanja.
Kontatakti: maja@susnjara.si, gsm: 041 337 600, FB: majasusnjaragabor, IG: majasusnjaragabor

 

11.45 – 13: 15  PREHRANA ZA ZDRAV PLES – Aljoša Kuzmanovski – za plesalce in starše
Na predavanju bomo odgovorili na vprašanje: “Kaj sploh pomeni zdrava prehrana in kako se lotiti ustreznega prehranjevanja?” Dotaknili se bomo pomena ustrezne prehrane pri plesalcih v razvoju ter plesalcih najvišjega kova. Izpostavili bomo najpogostejše napake, ki se pojavljajo pri plesalcih in drugih športnikih. Za konec se bomo sprehodili čez dan plesalca in pogledali, kakšno hrano je zaželeno vključiti v jedilnik ter kakšne se izogibati.Po predavanju bo čas namenjen vašim vprašanjem in pogovoru o težavah s katerimi se plesalci srečujejo.
Ples je umetnost in je šport. Posledično za človeški organizem predstavlja napor, ki v telesu povzroča spremembe, katere so nujno potrebne za napredek. Ustrezna prehrana ima veliko vlogo pri tem, ali bomo pri plesu napredovali in plesali “zdrav ples”, ali se bomo srečevali s poškodbami ter nezadovoljstvom.

Aljoša Kuzmanovski je diplomant kineziologije na Fakulteti za šport in magister inženir prehrane Biotehniške fakultete. Aljoša v Zavodu SpoznajPrehrano skrbi za individualno prehransko obravnavo športnikov ter oseb, ki želijo z ustrezno prehrano doprinesti k izboljšanju kvalitete življenja nasploh.
Več na https://www.spoznajprehrano.com/ in https://www.facebook.com/spoznajprehrano/
Kontakt: gsm: 031 339 549, mail: aljosa.kuzmanovski@spoznajprehrano.com

 

16.30 – 18:30 VLOGA STARŠEV PRI VZGOJI PLESALCA redni prof. dr. Matej Tušak, športni psiholog – za starše in starejše plesalce

Na predavanju bomo govorili o vlogi in nalogah starsev pri vzgoji mladega sportnika – plesalca. Skozi razlicne primere bomo spoznali vzgojo odgovornega mladega sportnika, nacin motiviranja, in razvoja lastnosti, ki bodo mlademu sportniku pomagali skozi zivljenje. Skozi predavanja bomo predstavili tudi, kakšno naj bi bilo vedenje staršev, če ne želimo ustvarjati napetosti pri otrocih in kako posredovati v različnih pomembnih situacijah, da bi svojega otroka pripeljali do uspeha v športu in zunaj njega.
Matej Tušak, redni prof.,dr.
, je zaposlen je na Fakulteti za šport in Filozofski fakulteti kjer predava psihologijo in psihologijo športa. Predava tudi na  podiplomskem študiju  Medicinske fakultete, na univerzah v Zagrebu, Splitu, Skopju, Mostarju, Trstu in Celovcu. Dela tudi na inštitutu za šport in se  aktivno ukvarja v procesu psihične priprave športnikov na tekmovanja, ukvarja se tako z vrhunskimi športniki, kot tudi z otroki, mladinci in amaterskimi športniki. V podjetju SIRIUS AM se ukvarjajo in pokrivajo različna psihološka področja. Od psihološkega svetovanja do psihoterapije.  Vodijo in organizirajo različna predavanja, delavnice in seminarje. Prav tako, pa pokrivajo tudi področje merjenja v psihologiji od psihološkega testiranja do izbire in selekcije kadrov. Ključno je tudi sodelovanje s športniki, kjer se ukvarjajo s psihično pripravo športnikov na tekmovanja.
Več na http://www.matejtusak.si/
Kontakt: gsm 041676221, mail: tusakm@gmail.com,

 

19:00 – 22:00  DIH – PRISOTNOST – IMPROVIZACIJA- Goran Bogdanovski  plesalec, performer, koreograf, plesni učitelj … – za plesalce
V tej kratki delavnici bomo delali na zavedanju telesa, uma in čustev, gradili na moči in mehkobi gibanja, na pretoku in uporabi energije ter osredotočanju pozornosti in zavedanja.
Dotaknili se bomo nekaj orodij za improvizacijo solo – duet – skupina, ki jih lahko uporabljamo v plesu, lastnih kreacijah in v vsakodnevnih situacijah, odnosih, delu itd.
Med vdihom in izdihom vse že obstaja. Samo moram biti. Premik od točke A do točke B s sprejemanjem, razumevanjem in iskrenostjo, da se lahko ples zgodi skozi nas.
Goran Bogdanovski je plesal je za več kot 70 različnih koreografov in režiserjev na področju uprizoritvenih umetnosti, od klasičnega baleta do borilnih veščin, od modernega do sodobnega plesa in kontaktne improvizacije, od fizičnega gledališča do filma in od meditacije do improvizacije.
S svojimi koreografijami in plesno skupno je veliko gostoval v 23 državah. Vodil je plesne studie, akademijo, festivale, platforme in mreže. Zadnjih 12 let intezivno poučuje plesno improvizacijo in plesno alkemijo po vsem svetu v obliki treningov, klasov, mojstrskih tečajev, delavnic, raziskovalnih projektov, coachinga in mentorstva.
Kontakti https://www.ficobalet.org/domov
https://dancealchemy.net/teacherstraining

 

Veselimo se našega druženja. Ekipa Kazine