Ustvarjalni projekti

Sodelovala sem na številnih tekmovanjih doma in v tujini, kjer so plesalci Kazine z mojimi koreografijami dosegali odlične uvrstitve in tudi mnoga prva mesta na evropskih in svetovnih prvenstvih.
Učila sem mnoge generacije mladih plesalcev.
Postavljam zaključne nastope, kratke plesne zgodbice, koreografiram za festivale.
Kot mentorica in dramaturginja giba sem sodelovala z Anjo Mejač pri njenem projektu zlitja flamenka z modernim gibom na Prešernovo poezijo, v predstavi Potopljene poezije, leta 2016.
Z njo sem sodelovala tudi pri njenem magisterskem delu z naslovom Kamniti čevlji, leta 2017, kjer se zlivajo tehnike flamenka, sodobnega plesa in butoh tehnike.
Kot članica Plesne skupine Kazina sem nastopala in koreografirala za številne plesne dogodke v različnih televizijskih oddajah, samostojnih šovih, naročenih predstavitvenih nastopih.
Plesala in koreografirala sem za oddajo razvedrilnega televizijskega programa Trije obrazi Kazine.
Kot članica moderne plesne skupine Freda Lasseure-ja sem se udeležila plesnega tekmovanja modernih plesnih skupin na Češkem in v Franciji.
Koreografirala sem za koncert Hrepenenje, Vite Mavrič in Bojana Goriška, za mjuzikl Brucka v Ljubljani, avtorja Rozman Roza in Davor Božič.
Sodelovala v plesni predstavi Postaja kot soavtorica in dramaturginja, koreografija Mitja Popovski.
Plesala v plesni predstavi Anunaki (zamisel in glasba Davor Božič, koreografija Mitja Popovski) na festivalu pouličnih gledališč Ana Desetnica v Ljubljani in na Mariborskem festivalu Lent.
Plesala sem v televizijskem baletu Povodni mož, režija Franc Uršič.
Sodelovala sem z Lutkovnim gledališčem Ljublana. Pri različnih sprevodih z Lojzem Sedovnikom, z Robertom Waltlom pri različnih javnih dogodkih in sprevodih.
Postavljala sem koreografije za različne televizijske oddaje, šove, za otroški in mladinski televizijsaki program,
postavila otroške plesne predstave, delala kot koreograf v gledališču, sodelovala z Vito Mavrič, Andrejam Rozmanom Rozo, Davorjem Božičem, Laro Jankovič in drugimi.
Sodelovala z Mitjo Popovskim pri načrtovanju tekmovalnih plesnih točk ali plesnih projektov kot mentor, dramaturg.
Z Mitjo Popovskim sem sodelovala z zamislijo, režijo in koreografijo pri postavitvi otroških plesnih pravljic, kot so Prodajalna igrač, na Ljubljanskem Gradu in plesna pravljica Pingvinček in Goskica.

Začetki in izobrazba

Svojo plesno pot sem začela v plesni šoli Kazina. Plesala sem v plesni skupini Aruba, plesni skupini Freda Lassser-a in v plesni skupini Kazina. S plesno skupino Kazina sem nastopila na številnih nastopih širom Slovenije, mnogih prireditvah, televizijskih oddajah in šovih, se udeležila mnogih domačih in mednarodnih tekmovanj, kjer smo dosegali vrhunske rezultate.
Osebno
Po izobrazbi sem Univerzitetna diplomirana biologinja. Naravoslovje je moja velika ljubezen že od trenutkov, ko sem otroštvo preživljala v sadovnjaku in med čebelami dedka in babice. Skrivnosti narave me vedno prevzamejo. Kljub temu je moja življenska pot zavila k plesnemu gibu, ta me spremlja kot dih in kri v žilah. Zaradi spleta okoliščin in ob številnih uspehih, je postal moj poklic.
Ples je del mene kar pomnim. Glasba in ritmi me hipnotično preplavljajo in naselijo moje telo. Ritem in energija napolnita mišice in kosti, telo se giblje samodejno in vse se zdi prepleteno, zlito z okoljem. V mojem plesnem popotovanju skozi življenje me navdušuje ravno raznolikost plesnega izraza
Vleče pa me tudi v duhovna raziskovanja. Navdušujejo me različne tehnike razvoja samozavedanja, zato se ukvarjam z jogo, qigongom, dihalnimi in meditativnimi vajami in jih povezujem s plesom. V zavedanju svojih notranjih svetov, energij, odkrivam tudi mnoge plesne svetove. Prepričana sem, da je popotovanje vase, ostrenje zavedanj, vir neprecenljivih energij in spoznanj o sebi, zelo pomembnih za vsakega, še posebej plesalca.
Sem refleksoterapevt po klasični evropski metodi in po sistemu Lone Sorensen.
Uživam, kadar odkrivam nova spoznanja, kadar se učim in raziskujem.
Svoje proste dni rada preživljam v naravi s svojo družino.

Področje dela in izobrazba

Delam kot učitelj, trener in koreograf tako s plesalci izbranih tekmovalnih skupin kot tudi z zčetniki in ljubitelji plesa vseh starosti.
Delam na področju različnih plesnih tehnik; jazz balet, modern jazz, step, in kot inštruktorica joge na področju samospoznavanja in osebnostne rasti.
Kot mentorica, svetovalka, dramaturginja sodelujem pri različnih plesno-gledaliških projektih.
Predavam na izobraževalnih seminarjih doma in v tujini.

Sodelovala sem in sodelujem v različnih plesnih, kulturnih, izobraževalnih in promocijskih projektih, kot plesalka, koreografinja, mentorica ali predavateljica.

Sem trener modernih plesnih tehnik (naziv podeljuje PZS in Fakulteta za šport, 2002)
Sem Univerzitetna Diplomirana Biologinja
Inštruktor joge (IYF)
Sem refleksoterapevt po Sorensen sistemu
Sem članica Plesne Zveze Slovenija.
Predavateljica pri izobraževalnih programih Plesne Zveze Slovenija.
Predavateljica na seminarjih v tujini.
Članica strokovne komisije za izbor Evrovizijski mladi baletni plesalec v letu 2011 in 2015.

Izobraževala sem se se tudi pri domačih in tujih plesnih strokovnjakih, na seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Leto za letom preživljala poletne mesece v dvoranah znanih plesnih studijev v New Yorku, v plesnih šolah kot so Alvin Ailey, BDC, Steps, Space dance, Perry dance in drugje.
Se učila od domačih plesnih strokovnjakov, kot so: Mirjam Podobnik, Mojca Horvat, Miha Lampič, Jadran Živkovič in mnogih drugih.
Učila, koreografirala in plesala ob mnogih danes uspešnih plesalkah, plesalcih in koreografih, kot so: Mitja Popovski, Željko Božič, Gregor Luštek, Boštjan Pavček, Miha Krušič, Blaž Godec, Anže Škrube, Matic Zadravec, Petra Zupančič, Klara Lainšček, Anja Mejač in drugih.