Dosežki in projekti

Zagotovo sem eden od najbolj nagrajevanih domačih koreografov, saj sem s svojimi koreografijami osvojil več kot sto medalj na državnih, evropskih in svetovnih tekmovanjih znotraj organizacije IDO (International Dance Organization). Slednja me je zaradi izjemnih koreografskih dosežkov uvrstila v svojo hišo slavnih.
Začel sem kot plealec latinsko-ameriških in standardnih plesov, bil član državne reprezentance, kasneje pa svoje znanje razširjal s tehnikami jazz baleta in show plesa. Nastopal sem tudi v predstavah sodobnega plesa. Moj današnji plesni izraz je povezan s hip hopom in drugimi street plesi. Plesni šoli Kazina sem zvest od prvih plesnih korakov.
Svoje znanje nesebično delim že več kot dvajset let. Poleg delavnic po Sloveniji sem učil tudi na Hrvaškem, v Srbiji, Makedoniji, Bosni in Hercegovini, na Madžarskem, Norveškem, Češkem, Slovaškem, Poljskem, v Nemčiji, Avstriji, Italiji, Bolgariji, Romuniji, Švici in Veliki Britaniji ter bil učitelj na velikih kampih kot Urban Dance Camp, Beat Camp, SDK.
V zadnjem času sem v koprodukciji Cankarjevega doma in plesne šole Kazina ustvaril plesno predstavo Sanjska služba, na Dolenjskem pa je s Plesnim studijem Novo mesto postavil mladinsko plesno predstavo Junaki z odpada. Pred tem sem tam sodeloval pri nastanku plesne predstave Ta nori šolski dan, koreografiral sem mjuzikal Sarajevskega vojnega teatra (SARTR) z naslovom Promjena, vse pa se je začelo pred sedmimi leti s predstavo Dejmo narest en šov.
Zelo rad snemam tudi kratke plesne filmčke. Zadnji z naslovom Letter je na socialnih omrežjih obkrožil svet, prikazali pa so ga tudi na mnogih festivalih plesnega videa v Londonu, San Franciscu, Meksiku, v Kanadi, ZDA in Švici in na Norveškem. Pred tem je bil odmeven tudi video Laying The Tracks.
Nekateri me poznajo tudi po koreografijah, ki sem jih delal za nastope številnim domačim glasbenim izvajalcem (Rebeka Dremelj, Pika Božič, Game Over, Bepop, Unique, Domen Kumer, Anja Rupel, Power Dancers, Sebastian, Nuša Derenda, Manja and Erik, BBT, 4 Play, Sound Attack, Slo Active, Trkaj, Katja Šulc). Z Rebeko Dremelj sem nastopil tudi na Evrovizijskem tekmovanju v Beogradu. Pojavljal sem se v vseh zabavnih televizijskih oddajah (Popstars, Mario, Poglej in zadeni, Brez zapor, Spet doma …).

Področje dela

• plesni pedagog, trener in koreograf hip hop mladinske in članskih hip hop skupin
• vodja hip hop teama učiteljev v Kazini

Moje delo pa lahko spremljate tudi na YouTube.

Začetki

Plesno pot sem pričel kot  plesalec latinsko-ameriških in standardnih plesov. Moj prvi mentor je bil Fredi Novak, pod vodstvom Šane in Marka Vodnika pa sem postal član državne reprezentance. Kasneje sem se navdušil nad hip hop kulturo.

Osebno

Poleg plesa obožujem vse, kar je ustvarjalnega … od urbane kulture in urbane umetnosti do kuhanja.
Zaljubljen v gib vedno znova iščem nove načine, kako s plesom prideti od točke a do b. V zadnjem času zelo rad odkrivam skrivnosti pripovedovanja zgodb z gibom.

Plesa se ne lotevam le fizično, sebe in svoje učence želim popeljati do najlepših plesnih trenutkov tudi s pomočjo drugih znanj, ki sem jih pridobival na dolgi plesni poti – nekatera vedenja mi je prinesel sam ples in drugi učitelji, z drugimi mi je postreglo življenje in jih zdaj prevajam v koristna orodja na plesnih vajah. Ples vedno bolj spoznavam z različnih zornih kotov, svoja spoznanja, tista dobra in tudi lastne napake pa z veseljem delim tistim, ki bi radi hitreje napredovali.