Avgustovsko plesno ogrevanje in priprave

Plesalci vabljeni, da se nam v zadnjem tednu avgusta pridružite na avgustovskem plesnem ogrevanju in pripravah.

Obvezno rezervacijo in plačilo uredite najkasneje pred obiskom treninga – ob rezervaciji v opombe zapišite katerih treningov posameznega programa se boste udeležili (tudi, če se boste udeležili vseh).

Obvezno rezervacijo uredite tukaj >>>.

———————————————-
joga / Mojca Uršič
– za vse plesalce
Umirjena vadba in raztezanje ob koncentraciji na počasno dihanje, ostrenje zavedanja, čutenja svojega telesa. Pomaga usmerjati pozornost na tukaj in zdaj. Učimo se prepoznati stanje umirjenosti in sproščenosti. Je dobra vaja, priprava za umirjanje vznemirjenosti, treme pred nastopi, tekmami ali drugimi izzivi v življenju.

balet / Petra Zupančič
Klasični baletni trening, sestavljen iz vaj na drogu in v prostoru. Prebudimo vsak delček telesa.

priprave otroci / Mojca Uršič – za plesalce pripravljalne skupine otroci začetni in pripravljalne skupine otroci nadaljevalni
Posvetili se bomo ponovitvi že poznanih tehničnih elementov, korakov, obratov in skokov, izboljšavi izvedbe teh in učenju novih. Pogovorili se bomo katere vaje lahko naredite sami doma, da izboljšate svojo izvedbo. Zastavili si bomo cilje kaj bi še želeli osvojiti in postavili načrt kako bomo to dosegli. Elemente bomo tudi povezali v kombinacijo.

priprave mladinci in člani / Mojca Uršič – za plesalce art selekcije mladinci A in art selekcije člani mlajši
Posvetili se bomo treningu tehničnih elementov, tudi obratov in skokov. Ugotovili bomo kje so pomanjkljivosti na katerih mora vsak sam delati več. Te sigurno niso za vse enake, zato bomo  postavili načrt kako naj se posameznik pripravlja. Pogovorili se bomo o tem katere vaje lahko naredi posameznik sam doma, katere na dodatnih vajah in na kaj naj bo posebej pozoren na skupnih treningih. Ocenili bomo v kolikem času pričakujemo napredek in na podlagi tega naredili načrt in cilj dodatnega dela.

floor barre / Mirjam Podobnik
Floor barre baletna tehnika na tleh. Pomaga pri pravilni drži bokov in je priprava za balet ob drogu in v prostoru.

skoki, obrati / Mirjam Podobnik
Poudarek pri pravilnem izvajanju skokov in obratov.

kontakt dueti / Petra Zupančič in Tina Turk – primerno za začetnike kot tudi izkušene plesalce.
Spoznavanje plesa v paru, kako deluje težnost, gravitacija v relaciji z drugo osebo, učili se bomo prenosov teže in zavedanja ostalih teles v prostoru.

theater jazz / Mojca Uršič – za vse s plesnim predznanjem lahko različnih plesnih tehnik
Gledališka plesna tehnika oziroma theater jazz plesna tehnika se je razvila iz jazz plesne tehnike. Razvoj je bil posledica združevanja gledališkega nastopa v spremstvu izraznega plesnega giba skupaj s petjem in glasbo. Največkrat ga vidimo v predstavah žanra mjuzikl. Združuje različne kvalitete giba, od ostrih poudarkov, izolacij in finih mehkih prehodov, vse skladno z glasbeno podlago. Nastop je samozavesten, obraz energičen in pogled prodoren. Čeprav je samostojna plesna tehnika, lahko njene prvine srečamo in prenesemo v mnoge druge plesne tehnike.

vaje za mišice stabilizatorje in ravnotežje / Mojca Uršič – za starejše pionirje, mladince in člane
Pogovorili se bomo o pomenu in vlogi mišic v telesu in tokrat posebej o mišicah, ki zagotavljajo stabilnost telesa. Spoznali in izvajali bomo vaje za te skupine mišic, kot so vaje za globoko trebušno mišico, mišice medeničnega dna, globoke hrbtne mišice in druge.

samomasaža z raztezanjem / Mojca Uršič – za starejše pionirje, mladince in člane
Mišicam se po naporni vadbi poveča tonus. Kadar imamo pogoste intenzivne vadbe, pa so mišice vse krajše, napete in manj elastične. Zaradi takih sprememb, se spreminja tudi drža celega telesa. Vse to lahko s časoma pripelje do poškodb. Pomembno je, da postane del plesalčevega ritma treningov tudi regeneracija in pomembno prispeva k temu tudi masaža. Reden ali občasen obisk maserja, fizioterapevta je potrebno vključiti v cikel treniranja, samomasaža in raztezanje pa so pomembni koraki na poti boljše regeneracije, ki jih lahko naredimo sami. Poizkusili se bomo v različnih pristopih samomasaže in se pogovarjali o občutkih, učinkih,…

sodobni ples / Petra Zupančič – primerno za vse plesalce
Prvi del treninga bomo spoznavali nove načine gibanja, talno tehniko, improvizacijo, v drugem delu pa sledi koreografija – plesna sekvenca.

modern talna tehnika, triki, polakrobacije / Mitja Popovski

Na classu bomo dali poudarek sodobni talni plesni tehniki. Učili se bomo tudi plesne polakrobacije. Vse to bomo pospremili z vajami za moč in kondicijo, ki pomagajo pripraviti naše telo za tovrstne elemente.

priprave mladinci in člani / Mitja Popovski – za plesalce art selekcije mladinci 1 in art selekcije člani 1
Prvi skupni treningi po počitnicah – namenjeni so telesni pripravi in kondiciji plesalcev.