Dosežki

2008, sem prejel posebno nagrado za naj koreografa svetovne plesne zveze “International Dance Organization“
Sem predsednik strokovnega odbora za “Modern in sodobne plese” svetovne plesne zveze IDO – International Dance Organization
Bil sem trikrat izbran za koreografa slovenskega predstavnika na mednarodnem baletnem tekmovanju” Eurovision Young Balet Dancer:
2003 – Anže Škrube, Amsterdam Nizozemska
2011 Petra Zupančič, Oslo, Norveška.
2013 Patricija Crnkovič, Gdansk, Poljska
S plesalko Petro Zupančič in koreografijo “On the edge”, sem osvojil 2.mesto kar je bil najboljši slovenski dosežek na tovrstem tekmovanju.
Sodeloval sem v projektih Društva baletnih umetnikov Slovenije:
Naredil sem koreografske postavitve na “Gala večerih novih baletnih koreografij na slovensko glasbo”.
Kot koreograf sem sodeloval tudi na baletnem koncertu ob rojstnem dnevu Milka Šparembleka, decembra 2011 v Prevaljah. Koreografija “Zrelo je žito.”
Bil sem koreograf na 2. Gaudeamus gala – Velikem mednarodnem baletnem večeru v Lendavi 2011.
koreografija “Zrelo je žito“
Ob ”Svečanem baletnem koncertu podelitve strokovnih nagrad Lydie Visiakove 2012”, sem postavil posebno koreografijo ”Everytime we say goodbye” ,za nagrajenko, balerino Uršo Vidmar in soplesalca Gorana Kusiča.
V juniju 2012
 sem na Baletnem večeru Ludus Saltatorius 2012, posvečen Giuseppeju Tartiniju, naredil koreografijo na sonato za violino in klavir “La Didone Abbandonata”, Giuseppeja Tartinija, ob živi glasbeni spremljavi violinistke Petre Herič in pianista Jana Severja.

Celovečerne gledališke predstave:

“Postaja”, koreografija in režija: Mitja Popovski in Mojca Uršič scenarij: Mojca Uršič in Mitja Popovski v produkciji “Plesne šole Kazina”
V letu 2011 tv priredba predstave Postaja , za “Uredništvo za balet in resno glasbo Rtv Slovenija”
“ALBEDO”
Koreografija in režija celovečerne predsave v produkciji “Plesne šole Kazina”
”Tesla Electric Company” – svetoval in koreografiral sem step v predstavi – režija Tomaž Pandur, sledilo več deset mednarodnih ponovitev.
”Povodni mož”za MOL, Koreografija in režija predstave z nastopi na Dvornem trgu ob Ljubljanici in na ambasadah Republike Slovenije po Evropi
„Anunaki“ režija, ples in koreografija, scenarij Davor Božič, na festivalu pouličnih gledališč Ana Desetnica v Ljubljani in na Mariborskem festivalu Lent
plesalec v predstavi ”Mali princ”, koreografija Samo Furlan, Mojca Uršič, Cankarjev dom 1990
Zamisel, režija in koreografija plesne pravljice „Prodajalna igrač“ na Ljubljanskem Gradu skupaj z Mojco Uršič, ponovitve na zunanjem odru na Prešernovem trgu v času prednovoletnih dogajanj v Ljubljani od 26.-30. decembra leta 2006,
Zamisel, koreografija in režija plesne pravljice „Pingvinček in goskica“ skupaj z Mojco Uršič, nastop na zunanjem odru na Kongresnem trgu v času prednovoletnih dogajanj v Ljubljani od 26.-30. decembra 2007 in veliko ponovitev po Sloveniji

Televizija:

v tv oddajah Kulturno umetniškega programa RTV:„Trije obrazi“ tri koreografije plesal in eno koreografiral, režija Vojko Vidmar
Razvedrilni program RTV:
„Večer s Paulom Henrijem“ celovečerni plesni nastop in koreografija,
plesni in koreografski nastopi v oddajah „Planet in“, „ „ , „V nedeljo zvečer“, „ Spet doma“, „Tv variete“, „Ema“, „Viktorji“, „Orion“,
plesni nastopi in koreografije za promocije, modne revije, ob posebnih podelitvah nagrad ali priznanj, na Gospodarski zbornici,
na Prireditvi „Zlati Boben“ , sodeloval z otroškim tv programom, redno koreografiral za otroško – mladinsko oddajo „Pod klobukom“,
so-koreografija plesne pravljice ”Mavrične stopinje” za otroški program RTV, režija Igor Šmid
sodelovanje z dirigenti kot so Mojimir sepe, Lojze Kranjčan, Patrik Greblo…

Tekmovanja:

Osvojeni naslovi svetovnih in evropskih prvakov v vseh starostnih kategorijah modern, jazz, step, show, break dance s plesalci Kazine, Južne Afrike, Nemčije, Rusije, Norveške, Srbije, Hrvaške.

Festivali:

osvojil glavno nagrado ”Master gala”festivala Lignano 2007, Italija koreografija ”Memories”
osvojil glavno nagrado ”Master gala”festivala Lignano 2010, Italija koreografija ”Murder?”osvojil glavno nagrado festivala ”Just dance” 2007 Koper, Slovenija, korografija ”Moderni časi”
osvojil glavno nagrado festivala ”Just dance” 2008 Koper, Slovenija, korografija ”Bonne nuit papa”
osvojil glavno nagrado festivala ”Just dance” 2010 Koper, Slovenija, korografija ”Murder?”

Začetki in osebno

Resno sem začel plesati že v 70-80 ih letih na Polzeli, ko je bila moja mentorica Savina Vybihal. Bila je usmerjena predvsem v sodobne plesne tehnike, jaz pa zelo mlad. Seveda sem z “break dance” boom-om v 80-ih tudi jaz takoj ušel v Kazino in postal B-boy. Kasneje s tem nisem nadaljeval, sem pa leta 2014 napisal’Elemente tehnike plesa Break Dance’ in so izšli tudi v angleščini na pobudo svetovne zveze IDO, pristali pa so tudi pri Mednarodnem olimpijskem komiteju 2017. Sedaj so v pomoč sodnikom in drugim strokovnjakom s tega področja.
Zame so bila prelomna poletna potovanja v New York, kjer me niso navduševali samo muzikali ampak predvsem sodobne plesne predstave s celega sveta. Pomembno je bilo tudi moje srečanje s steperko Roxanne Butterfly, ki me je popeljala v svet prvinskega “črnskega” stepa New Yorka. Elemente modernih tehnik, stepa, jazz-a, sem srkal kot kot goba, bile so moj učbenik. Navdušen sem bil nad mehkim slogom Nacha Duata, Jirija Kyliana, Susan Stroman. Pod temi vplivi sem oblikoval svoj plesni in koreografski slog, ki se je stalno razvijal. Iščem drugačne stvari, kjer se plesne tehnike med seboj zlivajo kot nekakšna fuzija, tako da nastaja neka nova oblika sodobnih plesnih tehnik, kar mi je najbolj po duši.
Bolj kot nagrade mi pomeni to kar ostane po predstavi, nastopu. Največ mi pomeni, če gledalec še dolgo ne pozabi, kar je videl, če mi čez nekaj let reče, da se spomni koreografije, ki je že dolgo ne izvajamo več.
Nagrad na državnih, evropskih in svetovnih prvenstvih se je nabralo toliko, da jih ne štejem več, lahko pa rečem, da sem ponosen na vse.
Skupaj, s kolegi koreografi, nam je uspelo iz slovenskih plesalcev ustvariti tekmovalno supersilo. Še posebno pa sem ponosen na moje delo v Južni Afriki, kjer mi je iz nič uspelo ustvariti novo plesno velesilo. Vzljubil sem ta čudoviti kontinent in ljudi, ki izhajajo iz drugačnega okolja in zgodovine.
Leta 2015 in 2017 mi je uspelo iz plesalcev J.Afrike in Kazine ustvariti predstavi SloAfrica, kjer gre predvsem za druženje plesalcev in koreografov obeh dežel.

Področje dela

Sem plesni trener modernega plesa, jazz-a stepa, koreograf selekcijskih skupin vseh obdobij, plesni sodnik modernih tekmovalnih plesov, in predavatelj na strokovnih seminarjih IDO in PZS, gostujoči učitelj plesnih šol po Evropi in dlje ( Južna Afrika) – članic IDO. Imam licenco ZPVUTS in pridobljen naziv trenerja preko usposabljanja na Fakulteti za šport .
Sem koreograf in režiser celovečernih predstav, miniatur in tekmovalnih koreografij za gledališče, televizijo, video in razne druge naročnike.

Pedagoška dejavnost
Predavanja na seminarjih v Sloveniji in v tujini, na izobraževalnih seminarjih:
Predavatelj na mednarodnih seminarjih sodobnega plesa v Južni Afriki: mesta Pretoria, Johannesburg, Nelspruit, Capetown, Bluemfontain. V letih 2011-2018
Predavanja sodobnega plesa za Finsko, Dansko, Rusko,
Estonsko , Nemško, Italijansko, Hrvaško, Srbsko, Češko plesno zvezo,
Za Plesno Zvezo Slovenije in Fakulteto za šport, predavanja na izobraževanju za pridobitev naziva plesni vaditelj, učitelj in trener.
predavanja na seminarjih PZS, za redno pridobitev licenc PZS, 2003-danes poučevanje sodobnih plesnih tehnik, modernega baleta, stepa od leta 1988-danes

Moje delo lahko spremljate na Vimeo kanalu na povezavi: http://vimeo.com/mitjapopovski