Začetki

Matic je svojo plesno pot začel v Kazini pod vodstvom Mirjam Podobnik, Mitje Popovskega in Željka Božića, kjer se je začela tudi uspešna pot skupine Maestro. Med 7. in 15. letom je uril svoje korake jazz baleta, stepa in hip hopa ter dosegel zavidljivo veliko uspehov na domačih in mednarodnih tekmah.

Po prvih letih plesnega izobraževanja je svojo pozornost usmeril v urbano plesno sceno. Večkrat se je zato odpravil v Los Angeles ter se udeleževal delavnic v Veliki Britaniji, Nemčiji in drugod. Njegov začetek plesne kariere je močno zaznamovalo članstvo v priljubljeni plesni skupini Maestro.

Plesna pot

Skupina Maestro je na plesni sceni pustila velik pečat z zmagami na številnih tekmovanjih in festivalih po Evropi ter ga še nadgradila z nastopi na Slovenija ima talent leta 2010, ko jih je spoznala in vzljubila širša javnost. To je fantom prineslo številne priložnosti, med drugim nastop na Expo Shanghai 2010, pa številne nastope, videospote, koncerte in turnerjo s pevko Inno med 2010 in 2012 ter kasneje turnerjo z balkansko zvezdnico Severino.

 

Leta 2016 je Matic Zadravec prejel uradno licenco za plesnega trenerja modernih tekmovalnih plesov s strani Plesne zveze Slovenije.

Je stalna osebnost v plesni in zabavni industriji ter spremljevalec evropskih in tudi korejskih k-pop izvajalcev, sodeluje pri televizijskih produkcijah in v komercialnih spotih. Leta 2019 je koreografiral Severinino turnejo The Magic. Kljub zaposlenosti v industriji se še naprej pridno izobražuje, spoznava nove trende in izpopolnjuje plesne tehnike. Kot plesni sodnik deluje pri več plesnih organizacijah, veliko časa pa preživi v Nemčiji kot koreograf in pedagog plesne organizacije WhoGotSkillz.

Projekti

TV šovi:
– Različne oddaje na RTV SLO od leta 2010
– Delo z različnimi slovenskimi glasbeniki od leta 2011: Maja Keuc, Nina Pušlar, Eva
Boto, Raiven …

Oglasni spoti:
– Fiat Panda cross, 2018, Italija (asistent koreograf)
– Puma, 2019, Velika Britanija (koreograf)
– Euro Jackpot, 2019, Slovenia

Glasbeni videospoti:
– Inna – Club Rocker, 2012 (plesalec in asistent koreografa)
– Lindsey Stirling – Stars Align, 2013 (plesalec)

Odrski nastopi:
– Expo Shanghai 2010
– Eurovision song contest – Eva Boto, Azerbajdžan 2012 (koreograf)
– Eurovision song contest – Hannah Mancini, Švedska 2013 (plesalec)
– Day of Europe concert 2018, Slovenija (koreograf in plesalec)
– MAC awards 2019 (plesalec)
– Severina – The Magic tour 2019 (koreograf in plesalec)
– Maja Berović tour 2018, 2019 (asistent koreograf)
– Raiven – Exit festival 2019 (koreograf)
– trgovski center Aleja, obletnica otvoritve, 2022 (koreograf)
– Dora winner 2022, Croatian song contest for Eurovision (koroegraf)
– Fashion week 2022 – Galerija Emporium Ljubljana (koreograf)