Začetki in izobrazba

Plesati sem začela zgodaj. Najprej Jazz Ballet in Hip Hop (osvojila sem kar nekaj naslovov v skupinskih in solo kategorijah), kasneje pa še balet in moderni ples. Sprejeta sem bila na Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani, kjer sem leta 2009 maturirala. Vzporedno sem se redno izobraževala na področju modernega in sodobnega plesa pri Kjari Starič Wurst in drugih koreografih v Sloveniji in tujini (poletni seminarji v New Yorku, Londonu). Po zaključenem šolanju sem se kot pripravnica izobraževala še pri priznani plesni kompaniji Kibbutz Contemporary Dance Company v Izraelu, kjer sem se pol leta kasneje zaposlila.

Profesionalna pot

Svojo profesionalno pot sem začela po končanem šolanju, ko sem bila kot plesalka sprejeta v mlado kompanijo Kibbutz Contemporary Dance Company v Izraelu, leta 2012 sem podpisala pogodbo s teatrom Fresco Dance Company (Izrael) in plesala v projektu pri Batsheva Dance Company. Po skoraj štirih letih plesanja in ustvarjanja v Izraelu sem se zaposlila v teatru ImPerfect Dancers Company v Italiji.
Med leti 2011 in 2019 sem sodelovala s slovenskimi koreografi: Kjara Starič Wurst (predstave: Odtisi, Triptih, Human) in MN Dance Company (Conspiracy of Scilence).

V vsem tem času sem tudi sama koreografirala in ustvarila koreografije, ki sem jih imela možnost predstaviti na odrih v tujini in v Sloveniji.
(International Festival of performing Arts v Indiji, Teater Zichri (Izrael), No Format Gallery (London), Španski borci (Ljubljana), 6, Plesna Nacionala,…)

Avtorska in soavtorska dela:
– If You Can not Fix it, Break it (duet)
– MirOr (plesno cirkuška predstava)
– Free Standing (plesno gledališka predstava)
– Corpus Aurora (solo plesna predstava)
– Odtujenost (solo plesna predstava)

Redno sodelujem s Plesnim Teatrom Ljubljana in v produkciji teatra ustvarjam drugo celovečerno predstavo.

Poleg aktivnega plesanja in koreografinja poučujem na seminarjih, predavala sem na Višji Baletni šoli v Ljubljani in kot del kolektiva učim na Akademiji za ples Alma Mater Europaea (sodobni ples, partnering).