Sem Goran Bogdanovski, učitelj plesne improvizacije, koreograf, plesalec, transformacijski coach… in ustanovitelj Fičo Baleta in Ficho Instituta.

Svoje življenje sem posvetil utelešenju, plesu, improvizaciji, kreaciji in opolnomočenju, ter pomagal ljudem, da postanejo 2.0 različica samih sebe.

Ples profesionalno živim in diham od leta 1990 na področju uprizoritvenih umetnosti (klasični balet, sodobni ples, fizično gledališče, plesna improvzacija, kontaktna improvizacija, video in film). Več kot 10 let sem plesal za SNG Opero in Balet od zbora do glavnih vlog in hkrati užival v bogati in vsestranski karieri svobodnega umetnika, ki me je pripeljal do dela s številnimi sodobnimi koreografi in gledališkimi režiserji iz slovenske in evropske umetniške scene.

Leta 2000 sem se začel ukvarjati z improvizacijo in z življenjskim slogom, ki je utelešen v svobodi. Imel sem svojo plesno skupino Fičo Balet, koreografiral predstave in gostoval po celem svetu za katere sem prejel številne mednarodne nagrade. Vodil sem tudi plesne studie, akademije, festivale, platforme in mreže.

Leta 2006 sem začel poučevati, trenirati in mentorirati v 23 državah in delal z več kot 3000 ljudmi, od neprofesionalnih ljubiteljev plesa, profesionalnih plesalcev, učiteljev plesa, joge in borilnih veščin do terapevtov, psihologov, menedžerjev in voditeljev sprememb.

Metode, ki jih uporabljam, so akumulacija znanja in izkušenj, nabranih skozi moje življenje na področju plesa, plesne improvizacije, kontaktne improvizacije, gledališča, meditacije, joge, borilnih veščin, duhovnosti, terapije, osebne rasti, team buildinga in utelešenega vodenja.

Več o meni: https://www.fichoinstitute.com/