Kazinci na radiu: ples med epidemijo

V mladinski oddaji Hudo! na Radiu Slovenija 1 so bili v soboto, 13. marca, gostje naši mladi plesalci. Ana Lina Telič, Lev Krištof Novak in Tisa Kolenc so skupaj s pedagogom in trenerjem Željkom Božićem govorili o tem,  kako so spletni treningi drugačni od treningov v živo, kako so potekala spletna tekmovanja in kaj plesalcem v času epidemije predstavlja največji izziv. Po telefonu sta se oglasila še Svit Šturbej in Larisa Kodrič.

Če ste oddajo zamudili jo lahko še vedno najdete in poslušate na tej povezavi: https://radioprvi.rtvslo.si/2021/02/hudo-215/

Ana Lina Telič: “Ples je nekaj kjer se lahko izražaš, si varen, kjer lahko počneš in narediš karkoli. Tudi če se ne počutim dobro mi ples pomaga in sem vesela, da imam nekaj povsem mojega.”

Tisa Kolenc: “Na vprašanje, kaj mi pomeni ples, je težko odgovoriti. Rekla bi, da ko pridem v dvorano, se postavim v držo in odplešem koreografijo, vem da bi to počela do konca življenja.”

Lev Krištof Novak: “Mene ples predvsem sprošča. Če sem jezen, žalosten … si prižgem glasbo in zaplešem. Naredi me veselega.”

Željko Božić: “Samo plešite! Vsi se rodimo s talentom za ples. Ni pomembno kdo vas gleda, kje ste. Izražajte se. Telo je namreč najbolj zanimivo sredstvo za izražanje. Plešite!”

Najlepša hvala Radiu Slovenija za pozornost, ki jo namenjajo mladim in še predvsem plesu. Uživali smo v obisku in se že veselimo naslednjega.

Mladi plesalci Kazine v oddaji Hudo! na Radiu Slovenija