IZJEMNA NAGRADA ZA NAŠ PLESNI KLUB

Društvo Kazina je prejemnik posebnega priznanja Plesne zveze Slovenije za najuspešnejši klub modernih tekmovalnih plesov v minulih 15 letih.

Vsi vrhunski tekmovalni dosežki so rezultat trdega, predanega dela, jasne vizije in neomejene kreativnosti. V zadnjih 15 letih smo bili Kazinci kar 25x nagrajenci leta PZS, in to v vseh petih kategorijah (solisti, solistke, dvojice, male skupine, formacije). Med nagrajenimi koreografi so bili Mitja Popovski, Željko Božić, Ada Kogovšek, Marko Stamenković, Žiga Sotlar, Jan Ravnik in Goran Kusić. Njim in vsem ostalim trenerjem in koreografom, ki že toliko let vzgajajo vrhunske plesalce, se iskreno zahvaljujemo ne samo za doprinos h Kazini, ampak ogromen doprinos k slovenskemu plesu in prepoznavnosti naše države v svetu.

Mitja Popovski – Naj koreograf 

Poleg priznanja klubu je posebno priznanje za naj koreografa zadnjih 15 let prejel naš Mitja Popovski.

Mitja je trener, koreograf, ambasador slovenskega plesa, sodnik, predavatelj in še kaj. Če ste videli katero koli od njegovih nagrajenih točk, vam je jasno, o čem govorimo. Presežki v vseh pogledih. Sporočilnost, glasba, tehnika, postavitve … Iz plesalcev Mitja izvleče točno to, kar želi, v gledalcu pa pusti močne občutke, ki trajajo. Zelo smo ponosni, da je del naše ekipe in mu iskreno čestitamo.

Posebno priznanje je prejel tudi naš koreograf Mitja Popovski, ki je najuspešnejši koreograf v modernih tekmovalnih plesih zadnjih 15 let.