Najbolj simpatični utrinki plesnih treningov prek Zooma, kot jih pripovedujejo naši učitelji in učiteljice:

Enkrat smo delali vajo, pri kateri smo očitno zelo ropotali, saj je pri vadeči pozvonil sosed, da bi se pritožil. Ko je videl, kaj počnemo, se nam je pridružil na treningu.

 

Deklica iz moje otroške skupine je očitno pozabila, kdaj se začne trening, zato se je na vajo priklopila kar iz avtomobila. Prvih 10 minut je delala samo z rokami, ko pa so prišli domov, je hitro stekla na vrt in tam plesala do konca.

Pri vaji z lateralnimi pozicijami, ko smo delali promenado, je vadeča zbila nekaj stvari s polic, mi smo jo pa nato spodbujali pri pospravljanju. Smo malce pozabili, da smo omejeni s prostorom.

 

Na eni od vaj se nam je pridružila enoletna hčerka, ker možu ni uspelo urediti obeh otrok za spanje. Ravno je pogruntala, kako se ploska, zato je zraven ves čas navijala za vadeče.

Po 10 minutah ogrevanja 9-letna deklica maha v ekran kot nora, saj more nujno nekaj povedati. Vprašam, kaj je in na glas vsem naznani, da ji je izpadel zob. Nato smo si ga vsi še skupaj ogledali, preden ga je odnesla zobni miški. Trening se je nato lahko nadaljeval.

 

Več učiteljem se je že zgodilo, da kdo od otrok pride na vajo prepozno ali prekmalu. Pridejo sicer točno ob uri, ampak ob napačni uri. Potem skupaj s starši nekoliko zmedeno gledajo v ekran, ker ne vejo čisto točno, če je to njihova skupina. Včasih ugotovijo sami, včasih pa jim je dejansko treba povedat, naj se izklopijo, ker so prišli v napačno skupino.

 

Na eni od prvih online vaj sem imela kar dolg govor o tem, kako bodo stvari potekale, da bomo morali stvari izpeljati drugače, da se lahko družimo samo prek ekranov in da zaenkrat ne smemo na oder … Po približno 10 minutah me 6-letnica prekine in vpraša: “Ampak kakšne bomo pa imeli kostume za nastop?”

 

Zbrala in uredila: Eva Mrhar