ONI / 19.12.2019 ob 17ih in 20ih / Center kulture Španski borci, Ljubljana

Si predstavljaš svet, v katerem sta smeh in veselje obvezen del tvojega vsakdana? Kjer je tvoja trava ravno toliko zelena kot sosedova in se življenje zajema z veliko žlico?

Si predstavljaš ljudi, ki nikoli ne snamejo rožnatih očal in ljubijo dobroto, čeprav je sirota?

Si upaš verjeti, da ta svet že obstaja?

Plesna predstava, ki je potrebovala ščepec cirkuške čarobnosti, da je zaživela polno življenje.
Govori o ljudeh, ki na svoj način, s svojo kulturo, idejami in iskricami v očeh, bogatijo naša življenja. O ljudeh, ki jih ne glede na njihov doprinos k družbi, zaradi lastne nevednosti, odrivamo stran ter jim s tem krčimo svobodo in življenjski prostor.
Predstava poskuša pokazati, da se na negativno ni potrebno odzvati (z negativnostjo).

13 mladih gibalcev, se pod umetniškim vodstvom koreografinje Ade Kogovšek, na odru odene v zvoke etno glasbe in jih združi z modernejšimi oblikami plesa. Predstava ”Oni” poje o življenju in kako »fino« ga je živeti.

NAKUP VSTOPNIC>>

Koreografija in idejna zasnova: Ada Kogovšek
Glasba: Terrafolk / album N’Taka
Plešejo plesalci plesne šole Kazina: Ema Bohanec, Lucija Božič, Nuša Glavič, Manca Gjura Godec, Anamarija Hajdin, Vita Jugovar, Ema Križnik, Jaka Longyka, Domen Sedej, Janina Simončič, Maruša Štih, Ana Taneski, Brina Vadnjal
Več na: WWW.ONI.SI

>> Odlična in dinamična predstava, iz katere kar šprica energija in ki gledalca, starega ali mladega, prevzame, če to hoče ali pa ne!
Goro Osojnik, direktor festivala Ana Desetnica

>> Duhovita plesno-cirkuška predstava ONI, ki poziva k strpnosti, povezovanju in vedremu pogledu na življenje, nas je tako navdušila, da je nismo uvrstili le v našo ponudbo kulturno-umetnostne vzgoje, pač pa je tudi del našega novega projekta POGLEJ TO! /VSEBINE ZA DRUŽINE/. Pod njegovim okriljem si bodo lahko v sezoni 2019/2020 najstniki skupaj s starši ogledali šest različnih vsebin, za katere menimo, da si zaslužijo pozornost mladostnikov in odraslih.
Saša Šepec, koordinatorka in organizatorka kulturnih programov v Zavodu Novo Mesto

>> Plesna predstava ONI zagotovo nikogar ne pusti ravnodušnega. Skupina plesalcev se s svojimi mojstrovinami, ki vključujejo elemente cirkuške akrobatike in modernega plesa ob spremljavi etno glasbe optimistično ozira v svet, ki je vse prej kot naklonjen drugačnosti. Gledalca se vsekakor dotakne njihova radoživost, hudomušnost in veselje do življenja. Velik aplavz in poklon vsem ustvarjalcem!
Aleksandra Žerjav, prof. angleščine na gimn. Bežigrad

 

Plesna predstava, ki so jo, po marčevski premieri v Španskih borcih, za svojo vzeli poletni glasbeni in gledališki festivali, se decembra vrača na oder.