Zakaj otroka vpisati na ples

Če ste do zdaj že opazili, da se otrok ob glasbi rad samodejno giba in rad nastopa, lahko s skorajšnjo zagotovostjo rečemo, da imate doma plesalca. Čestitke! Ples je namreč čudovita dejavnost, ki združuje zabavo, šport in umetnost, obenem pa k izražanju spodbudi tudi tiste otroke, ki niso tako samozavestni in ki ne tako direktno izrazijo želje, da bi plesali.

 

Če še vedno niste čisto prepričani, je tu še 5 dobrih lastnosti plesa, ki bi jih morali poznati vsi starši:

1. Ples je primeren za otroke od 3. leta starosti

S plesom se lahko ukvarjamo vse življenje, začnejo lahko že otroci od 3. leta, in kar je najbolje, … za ples vrtčevski otroci ne potrebujejo posebne opreme, samo udobna oblačila in copatke. Malčki tako na prijazen, sproščen način začnejo odkrivati plesno gibanje, brez da bi jim s tem povzročali stres. Plesne urice s plesno šolo Kazina prinašajo predvsem veliko zabave!

2. Ples krepi socialne veščine

Plesne vaje potekajo v skupini zato otroci pri plesu krepijo tudi svoje socialne veščine. Pomemben del plesa so tudi komunikacija, sodelovanje, telesni stik, medsebojna pomoč in spoštovanje ostalih, saj se otroci vseh starostnih skupin učijo dela v skupini in medsebojne povezanosti. Učitelji Kazine otroke od prve vaje dalje vodijo, da vzpostavijo pristne prijateljske stike, ki ostanejo leta in leta.

3. Ples izboljšuje koordinacijo in gibljivost

Ples je seveda umetniško izražanje, a je tudi šport, za katerega je potrebna, kondicija, moč, in obvladovanje telesa. Na plesnih vajah krepimo vse pomembne mišične skupine in dvignemo srčni utrip, zato ne gre le za brezglavo skakanje, ampak za sistematični trening, ki poskrbi za celotno telo. In najbolj izraziti prednosti? Ples izrazito izboljša otrokovo koordinacijo in gibljivost.

4. Ples otroku vlije samozavest

Spregovorili smo že o prednostih plesa pri navezovanju stikov in socialnih veščinah, zato nikakor ne gre prezreti dejstva, da ples znatno pomaga tudi pri osebni rasti. Otroci, ki plešejo, so veliko bolj samozavestni. Bolje poznajo svoje telo in bolj se zavedajo, česa vsega so sposobni. Zakaj? Ker jih na plesnih vajah z majhnimi koraki in cilji nenehno vodimo v napredek že vse od malih nog. Pomemben mejnik je tudi, da ga vsako leto lahko pokažejo na velikem odru, in s tem sami sebi (in drugim) dokažejo, da so izjemni. V prijetnem okolju, kjer ni sramu in zasmehovanja, se lahko bolj odprejo in zasijejo v svoji najboljši luči.

5. Ples je odlična vadba tudi za možgane

Ste vedeli, da ples ni le fizična vadba, ampak tudi zelo dobra vadba za možgane?Učenje korakov, pomnjenje zaporedja korakov ter sledenje ritmu je fantastičen možganski trening. Gre torej za celostno vadbo, kjer so pozitivni učinki fizične, psihične in duhovne narave.

Privoščite svojemu otroku nekaj zares dobrega – preverite spodnje termine in ga vpišite na ples!

Plesni tečaji KLIK >>

 

 

 

 

 

Ste tudi vi v poplavi aktivnosti za otroke v začetku šolskega leta popolnoma izgubljeni ob odločitvi, kam vpisati svojega otroka? Če še niste pomislili na ples, je tu 5 zgovornih razlogov, zakaj je to dobra ideja.