Kazinin poletni plesni tabor

Ponedeljek
Ob vseh izmenjavah poletnih vtisov, ki jih je doživel vsak izmed nas, je pot z vlakom hitro minila. Na postaji nas je že pričakal naš gostitelj Sebastjan, naložil našo prtljago v kombi, mi pa smo zakorakali v smeri resorta. Sprehod po soncu nas je kar malo utrudil, ampak v taboru nas je že čakala osvežitev in kosilo (goveja juhica, pražen krompir, dunajski zrezek, zelena solata), ki sta nam povrnila moči. Sledila je namestitev v hiške in že smo se napotili do bližnjega obrežja Kolpe, kjer smo najprej preverili plavalno znanje udeležencev tabora in se prepustili poletnemu uživanju (nekateri v čofotanju, drugi v posedanju v senci) in druženju z novimi prijatelji. Za večerjo so nas posladkali s šmornom, naša družba pa se je lotila priprav na večerno druženje, kjer se je vsaka hiška predstavila s svojo izbrano točko (glasbeno/pevsko/gledališko). Naš tabor se je umiril in utonil v spanec nekaj po 22. uri.
Torek
Ob 7.30 se je začelo bujenje po hiškah, jutranji obred prebujanja, postanek v kopalnici in gibalno prebujajoč pozdrav dnevu, ki ga je vodila Petra. Po zajtrku (čokolino, kosmiči, toplo mleko, čokoladni namaz, pašteta, maslo, med, marmelada,…) je sledilo urejanje hišk ter njihove okolice, saj  se se učitelji kasneje sprehodili po hiškah in ocenili čistočo in urejenost. Pripravljeni na nove dogodke dneva smo se odpravili do kampa in adrenalinskega parka Podzemelj, kje smo si najprej rezervirali termin za obisk parka, potem pa se prepustili radostim ob reki. Po prosto preživetem dopoldnevu je sledila plesna delavnica, kje smo spoznali nekaj osnovnih korakov merengue-ja in zaplesali na poskocno latino glasbo. Petra nas je popeljala še v gibalno izrazne gibe in vsi smo ji z navdušenjem sledili. Do kosila nam je ostalo še nekaj časa in zapolnili smo ga z zanimivo igro iskanja pravega obuvala za vsakega izmed udeležencev tabora. Kosilo nas je tokrat čakalo v restavraciji pri gospe Andreji (ki tudi drugače vsak dan poskrbi za naše prazne želodčke) in tokrat smo okušali tipično belokranjsko enolončnico z veliko zelenjave, za sladico pa smo se sladkali s palačinkami iz kamut moke.  Po kosilu smo si nudili urico počitka, ter aktivno popoldne začeli v adrenalinskem parku (kdor je želel, ostali so preživljali čas na obrežju Kolpe), se osvežili z malico, ki nam jo je dostavil Sebastjan (lubenica, rolada). Po poznopopoldanski osvežitvi s sladoledom smo se podali nazaj proti taboru, kjer smo dan počasi pripeljali h koncu ob večerji (zdrob), čiščenju zobk, tuširanju in ogledu filma “pod zvezdami”. Naš tabor je utonil v spanec okoli pol enajste ure.
Sreda
Tokrat smo se zbudili v megleno jutro, a kljub temu ohranili program jutranjega prebujanja z gibom, kateremu je sledil obisk kopalnice in krepčilni zajtrk. Dopoldne smo se odločili preživeti kar v našem taboru, ob kopici družabno zabavnih iger. Začeli smo z iskanjem zaklada, kjer smo z ugankarskimi namigi nasprotno ekipo napotili do skritega zaklada. Nadaljevali smo z nizom zabavnih štafet, kjer so se udeleženci izkazali s hitrostjo, taktiko, natančnostjo, iznajdljivostjo in timskim delom. Za piko na “i” je vsaka hišica pripravila predstavitev izmišljenega super junaka. Kosilo (juha, pire krompir, mesne kroglice v omaki, zelena solata) nam je dalo novih moči za popoldanske aktivnosti ob in na reki, kjer smo se pozabavali v vožnji s kajaki in sup-i, ali zgolj poležavali v senci. Pomalicali osvežilno lubenico in biskvit, večer pa nadaljevali v taboru ob ognju in peki hrenovk, koruze in izmenjavi zanimivih zgodb in dogodivščin dneva. Kot prejšnja večera je tudi tokrat naš tabor “ugasnil” in se umiril okoli pol enajste ure.
Četrtek
Utečenega jutranjega progama smo se držali tudi danes (bujenje, jutranje razmigavanje ob jezeru, zajtrk, urejanje in ocenjevanje hišk), nadaljevali pa z ustvarjalno delavnico, kjer so udeleženci tabora vžigali svoj izbrani motiv na lesene ploščice. S Petro smo se prepustili iskanju novih in nepoznanih gibanj, nadaljevali pa z učenjem poskočne “I like to move it” koreografije. Na glasbo različnih obdobij so se naše skupinice prikazale v poznavanju plesnih stilov, oziroma lastni improvizaciji na slišane melodije. Po kosilu (zelenjavna juha, testenine bolognese, zelena solata) smo se sprehodili do plaže Krasinec, kjer smo ponovno izkoristili sup na reki, preživeli popoldan ob kartanju, pogovoru, izmenjavi idej za večerno predstavitev, pomalicali sadje in se osvežili s sladoledom. Andreja nam je tokrat za večerjo pripravila slivove cmočke, mi pa smo se lotili predstavitve hišk (pevsko-plesni-igralno-gibalni-zabavno-ustvarjalni). Po sončnem zahodu smo zadnji večer letošnjega tabora namenili disco party-ju.

Poletni plesni tabor za otroke in mlade od 6. do 14. leta starosti.