Patricia Nagashi Brilli

Vsak zna plesati – brez izjem. Vsi uživamo v ritmu. Življenje je ritem – narava ima ritem. Vse pleše!

Dosežki in projekti

Večkratna državna prvakinja v show dance plesu in stepu.
Večkratna finalistka evropskih in svetovnih prvenstev v show dance plesu in stepu.
Plesna sodnica za moderne tekmovalne plese z državno licenco Plesne zveze Slovenije – Združenja plesnih sodnikov Slovenije.
Ena izmed prvih Scrutineerjev (izračunevalcev plesnih rezultatov) v Sloveniji.
Koreografinja za različne prireditve, tv oddaje in plesna tekmovanja.
Kot koreograf, mentor in učitelj dosegla številne naslove državnih prvakov v hiphopu, disco dance plesu in show plesu s svojimi varovanci v mladinskih kategorijah, prav tako pa so se z istimi skupinami izkazali tudi na evropskih in svetovnih prvenstvih z odličnimi finalnimi uvrstitvami.
Ko sem se preselila na slovensko obalo,  mi je bilo zaupano vodenje podružnic plesne šole Fiona v Luciji in Sežani med letoma 2006 in 2008. Da je bilo uspešno, dokazujejo tudi državni in mednarodni plesni rezultati skupin in posameznikov, ki sem jih učila in jim bila mentor.

Začetki in osebno

S plesom sem se prvič spoznala v prvem razredu osnovne šole, ko sta me poučevala Tomaž Ambrož in Barbara Nagode Ambrož, ustanovitelja plesne šole Urška, a takrat še člana plesnega društva Kazina. Čeprav sta mi predajala znanje latinskoameriških in standardnih plesov, me je še najbolj pritegnilo prav samostojno plesanje in ustvarjanje z lastnim gibom skozi jazz balet. Plesno znanje sem nato pridobivala v različnih plesnih šolah, z različnimi izvrstnimi plesnimi pedagogi (Mojca Horvat, Daniela Novak, Mirjam Podobnik, Jadran Živkovič, Miha Lampič, Mimi Marčac Mirčeta…), in se udeleževala različnih plesnih delavnic s tujimi pedagogi in spoznavala nove plesne stile.
Vrata v plesno pedagogiko mi je odprla Daniela Novak, ki mi je zaupala občasno poučevanje. Kmalu pa me je pod svoje okrilje vzela Silvestra Perčič in me vpeljala v ekipo Kazine. V plesni šoli Kazina tako poučujem od svojega rosnega  sedemnajstega leta.

Sem univerzitetna diplomirana komunikologinja, ki sem že od nekdaj vedela, da sedenje v pisarni ne bo pravi poklic zame. Zato sem se že med študijem preizkusila tudi kot novinarka in odgovorna za odnose z javnostmi, a sem svojo poklicno pot vedno podrejala predvsem plesu. In prav ples mi je odkril še eno ljubezen – nenehno željo po potovanjih, saj so me nastopi in tekmovanja popeljala na različne konce sveta. In ker je bilo poučevanje plesa omejeno zgolj na šolski koledar, sem čez poletje spakirala kovčke in odpotovala – kot turistična vodnica. Spoznala sem namreč, da vedno rabim pozornost in potrebujem občinstvo in ljudi, ki mi sledijo. Danes uspešno usklajujem obe svoji poklicni poti, ljubezni pa imam vedno dovolj tudi za svoja sončka – hčerko Yaro in sina Adama.

Področja dela

Plesna učiteljica z licenco Plesne zveze Slovenije – Združenja plesnih vaditeljev, učiteljev in trenerjev Slovenije
Vodja podružnice Kazina Obala
Poučujem jazz balet, street ples, hiphop in družabne plese – najraje začetnike.

Prepričana sem, da se plesa lahko nauči VSAK!