Matej Voušek

Plesati je zame tako sprostitev, kot tudi trdo delo, ki onemogoča, da bi moj vsakdan postal rutina ali dolgočasen. Seveda pri tem pripomorejo tudi stvari ki me spremljajo izven plesne dvorane.

 

Dosežki in projekti

Za mano so dolgoletni tekmovalni uspehi na državnih in mednarodnih tekmovanjih v kategorijah show, modern, jazz in step. Osebno mi največ pomeni 1. mesto na svetovnem prvenstvu jazz solo člani 2016, ter 2. mesto na svetovnem prvenstvu show dance duo člani 2014 s Tino Turk. Leta 2016 sem dobil priznanje Plesne zveze Slovenije kot solist leta 2016 v modernih tekmovalnih plesih in nagrado športne zveze Ljubljana za vrhunske dosežke v letu 2014 in 2015.

Poleg tekmovanj pa sem sodeloval tudi v nekaj predstavah in projektih:
Opera Ksenija/Carmina Burana (2017), muzikal MAMMA MIA! (2017), muzikal BRILJANTINA (2018), EMA (2017), Albedo (2016), SloAfrica (2015 in 2017), Tristan & Isolde (2013), Žarometi (2018) in UEFA Futsal EURO (2018)

Začetki

S plesom sem se spoznal pri 12 letih na dnevu odprtih vrat v Kazini. Tam sem se vpisal v jazz balet rekreativno skupino pri Mirjam Podobnik. Še isto leto sem napredoval v pripravljalno skupino in začel trenirati tudi step, nato pa po nekaj letih prišel v tekmovalno modern skupino k Mitji Popovskemu, kjer plešem še danes.

Osebno

Ko si sezujem plesne čevlje si oblečem laboratorijsko haljo, saj sem študent fakultete za farmacijo na Univerzi v Ljubljani. Ko je časa malo več zelo rad potujem po Evropi in svetu in si širim obzorja, včasih sam, včasih s prijatelji ali družino. Prav tako se že od mladih nog poskušam preizkusiti in vključiti v čimveč krožkov in aktivnosti, od tabornikov in učenja tujih jezikov, do treniranja drugih športov kot so tenis ali akrobatika.

Področje dela
Sem asistent in trener tehničnih individualnih ur za člane pionirskih jazz tekmovalnih selekcij. Ukvarjam se predvsem s preplesavanjem, treniranjem in izvedbo tekmovalnih točk, ter bogatenjem tehničnega znanja, da lahko posamezniki dosežejo svoj maksimalni tehnični potencial.