2. Prešerni Kazinski izziv

Tudi letos 8. februarja za naše plesalce pripravljamo Kazinski prešerni izziv, ki  je odprt za vse plesalce, ne glede na stil – če plešeš jazz, modern, hip hop, plese v paru ali step – vsi ste lepo vabljeni.

V prvi vrsti je izziv namenjen zabavi in druženju skozi ples, ki ga imamo vsi tako radi ter ponuja možnost, da se plesalci različnih stilov bolje spoznajo in povežejo. Letos bo potekal v živo, v dvoranah Kazine v Šiški – 8. 2. 2022 ob 17. uri. 

Za gledalce bomo pripravili livestream dogodka in vam na dan dogodka poslali povezavo za spremljanje.

Izziv bo letos potekal tako:

– Za izziv se prijaviš pri svojem plesnem učitelju.

– Na dogodku se vsi prijavljenji najprej predstavijo na glasbo, ki bo najbolj poudarila njihove plesne sposobnosti (45 sekund vsak).

– Med vsemi prijavljenimi bodo sodniki izbrali 6 posameznikov za plesni dvoboj.

– Prvi izziv bo med plesalcem številka 1 in 2: prvi plesalec izžreba glasbo, na katero najprej zapleše sam, potem pa mu na isto glasbo odgovori drugi plesalec (vsak po minuto); potem se zgodba ponovi, le da drugo glasbo izžreba plesalec številka dve (plešeta spet vsak po minuto).

– Drugi izziv bo med plesalcema številka 3 in 4, tretji med plesalcema 5 in 6.

– V finalu se pomerijo 3 zmagovalci iz prejšnjih plesnih dvobojev.

– V finalu vsak od plesalcev izžreba eno pesem, plešejo pa vsi 3 na vse (vsak posebej, vsak po minuto).

– Glasbe, ki jih boste plesalci lahko izžrebali, bodo različne po zvrstnosti; to pa ne pomeni, da morate obvladati več različnih stilov plesa, le svoj ples, stil in tehniko prilagodite na glasbo, ki bo trenutno igrala.

– Zmagovalca določi sodniški trio, ki bo sestavljen iz učiteljev, ki v Kazini učijo različne stile: Andreja Vakselj, Mitja Popovski in Danijel Mišon.

– Za vse finaliste pripravljamo lepe nagrade, posebno nagrado seveda prejme tudi zmagovalec izziva.

Vse plesalce lepo prosimo, da pred dogodkom opravite hitri test, da bo izvedba varna za vse.