Eva Mrhar

"Občudujem ljudi, ki nikoli niso prestopili praga plesne šole, a plešejo, ker jim v danem trenutku to narekuje telo. Ta prvinski občutek želim ohraniti pri vseh plesalcih."

Področje dela:

- plesna učiteljica hip hop pripravljalne skupine
- plesna učiteljica za cici plesne tečaje, otroške kulturne dneve, rojstne dneve in druge projekte z mladimi
- članica hip hop 1. skupine

Začetki:

S prvimi plesnimi uricami se je srečala v vrtcu in se kmalu odločila tudi za plesno šolo Kazina, kjer sta bila njena prva učitelja Danijel Mišon in Mirjam Podobnik, še danes neprogrešljiv del kazinske ekipe. S prvim razredom je pristala pred težko odločitvijo - ali resneje v ples ali glasbeno šolo. Takrat se je odločila za klavir, za kar ji ni žal, saj je ponosna na glasbeno izobrazbo, ki ji še vedno zelo prav pride. Proti koncu osnovne šole je le ugotovila, da si bolj želi plesa in začela s takrat izjemno popularnim hip hopom. Njen prvi hip hop učitelj je bil Miha Matevžič, nato je nadaljevala pri Adi Kogovšek in Željku Božiću.

Dosežki in kompetence:

- več let v finalih državnih, evropskih in svetovnih prvenstev IDO zveze, zadnjič leta 2013 s točko Kalejdoskop (koreografija Željko Božić), ki je dosegla 3. mesto na državnem in 4. mesto na svetovnem prvenstvu
- 3. mesto na mednarodnem tekmovanju World Dance Trophy v Lignanu (koreografija Andreja Vakselj)
- plesalka na modnih revijah, v videospotih, na konferencah, podelitvah, otvoritvah, zabavah ter drugih družabnih in športnih dogodkih (Viktorji, Eurobasket, Moja Slovenija, Cosmo tek v petkah ...)
- sodelavka v projektu Diham ples in drugih uličnih nastopih, ki jih pripravlja Kazina
- nekdanja plesalka plesne ekipe High Heels High Hopes, ki je Slovenijo osvajala s plesom v visokih petkah
- plesna novinarka in soustanoviteljica plesnega portala Dancers' Area
- sodelavka največje evropske plesne organizacije WhoGotSkillz in uradna reporterka plesnega kampa Beat Camp, kjer ima možnost spoznavati trenutno najbolj cenjene hip hop plesalce in koreografe z vsega sveta, ne le plesno (na treningih), ampak tudi osebno
- članica hip hop 1. članske skupine pod vodstvom izjemnega Željka Božića

Osebno:

Eva je diplomirana novinarka in se s pisanjem tudi aktivno ukvarja. Čeprav ljubi besede, se zaveda, da včasih tudi te odpovejo, zato se prepušča gibu. Kot oseba je predvsem radovedna, avanturistična in spontana.
24-letnica obožuje glasbo in potovanja. Na svojih poteh širom sveta vedno najde nov navdih za umetniško ustvarjanje ... ne le plesno. Rada ima fotografijo in videografijo, skoraj obsedena je z dokumentiranjem. Sicer pa je totalna družboslovka, saj jo izredno zanimajo ljudje, kaj imajo povedati in pokazati, kakšno energijo oddajajo. Najbolj ceni iskrene ljudi, s svobodnim duhom in dobrim smislom za humor. Skozi leta se je naučila slediti instinktom, in čeprav pozna težo razuma, priznava, da jo srce običajno popelje dlje.